2022-09-07 13:00

Besøg Vandledningsstien + Gladsaxeparken

Tur langs Vandledningsstien

Den 7. september vil Trine Græse, Borgmester i Gladsaxe, tage os på en tur langs Vandledningsstien, hvor hun vil fortælle os om vandledningsstien, og dens betydning for Gladsaxe. Nedenfor kan du læse, hvad der står om Vandledningsstien på kommunens hjemmeside.

Vandledningsstien i Gladsaxe er en grøn cykelstiforbindelse mellem Høje Gladsaxevej og Vandtårnsvej/Tinghøjvej langs en række regnvandsbassiner, som er indbyrdes forbundne. Bassinerne er anlagt af Nordvand i 2013 og kan rumme 3.500 m3 regnvand.

De øverste 8 bassiner, kaldet ´Engene´ som har træ- og jordkanter, håndterer regnvandet på en eng i bassinets bund. De nederste 8 bassiner kaldet ´Kaskaderne´ er udformet med trækanter og har permanent vandspejl. Ved det lavest placerede bassin under broen kan man lytte til vandets plasken efter regnen. Området under broen er belyst med LED, og er med projektet blevet et mere trygt sted at færdes. Den sidste del af ruten er inspireret af istidslandskabet og er et område, der samtidig fungerer som overløb ved skybrud.

Vandledningsstien er en del af Høje Gladsaxe Projekterne, som i 2015 sikrede Gladsaxe præmien på 250.000 kr. som årets Friluftskommune fra Friluftsrådet. Bassinerne håndterer vand fra hele Gladsaxe Sportscenters område.

Vi mødes foran indgangen til Gladsaxe Svømmehal (der er en parkeringsplads på området). Efter turen, som beregnes til at tage ca. en time, ender vi op ved Bibliotek + i Høje Gladsaxe, hvor vi får en lille rundvisning på biblioteket samt kaffe/kage. Det tager ca. 10 min. at gå tilbage til Svømmehallen.

Der er ikke angivet noget sted
Der er ikke angivet noget sted

Kontakt os

Du er velkommen til at skrive til Blixen Klub ved at benytte den følgende formular. Når du sender formularen godkender du samtidig Blixen Klub's privatlivs-politik, som du kan finde her på websiden. Det er en forudsætning for, at vi kan registrere din henvendelse og vende tilbage til dig. Du vil høre fra os snarest muligt.