2022-10-19 14:00

Rundvisning Grundtvigskirken

 

Grundtvigskirken, Grundtvigs Kirke,på Bispebjergs i København er opført som mindesmærke for præsten, digteren og folkeoplyseren  N.F.S.Grundtvig for midler indsamlet af det danske folk.

Den blev grundlagt 8.9.1921 og indviet 8.9.1940. Arkitekten P.V. Jensen-Klint vandt andenpræmie ved en monumentkonkurrence i 1913 med et treleddet tårn med en orgelpibelignende blændingsdekoration. Dette tårn står foran den lige så brede, treskibede hvælvingskirke. Bygningen er opført i lyse, gule, håndstrøgne sten, ude som inde.

Arkitektonisk er den en stemningsbetonet efterdigtning af den gotiske landsbykirke og det sidste store værk af den arkitekturretning, der blev grundlagt af J.D. Herholdt. Efter Jensen-Klints død i 1930 fuldførtes arbejdet af sønnen Kaare Klint, der også tegnede kirkens inventar.

BEMÆRK MØDE TIDSPUNKT KL.14.00

Der er ikke angivet noget sted
Der er ikke angivet noget sted

Kontakt os

Du er velkommen til at skrive til Blixen Klub ved at benytte den følgende formular. Når du sender formularen godkender du samtidig Blixen Klub's privatlivs-politik, som du kan finde her på websiden. Det er en forudsætning for, at vi kan registrere din henvendelse og vende tilbage til dig. Du vil høre fra os snarest muligt.